Onnettomuudet: Mal­mi­ju­na suistui jälleen rai­teil­taan

Pääkirjoitus
Tilaajille

Pää­kir­joi­tus: Jos kun­nan­joh­ta­jaa vaa­di­taan eroa­maan, se on pe­rus­tel­ta­va kun­ta­lai­sil­le huo­lel­li­ses­ti

Sodankylän kunnanjohtaja Kirsi Virtanen päätyi painostuksen alla eroamaan. Hänen pestinsä tähtikunnan johdossa jäi alle vuoden mittaiseksi. Virtanen ilmoitti viihtyneensä hyvin Sodankylässä, vaikka hän ei ole Lapista kotoisin.

Virtanen itse ei pysty kommentoimaan syitä lähdölleen johtajasopimuksen ehtojen vuoksi. Vaitonainen on myös eroa ajanut kunnanhallituksen puheenjohtaja Mikko Pyhäjärvi (kesk.). Hänen mukaansa irtisanoutumisen taustalla on sovittamattomia ristiriitoja, joita hän ei halua täsmentää.

Tiedossa on ainakin se, että Virtanen ajautui kunnantalolla erimielisyyksiin nyt vt. kunnanjohtajaksi nimetyn talous- ja hallintojohtaja Tarja Lempeän kanssa. Virtanen esitti Lempeän työsuhteen purkamista koeajan päättyessä.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi