Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 9. päivän luukku tästä

Kulttuuri: Nyt se on varmaa – teat­te­rin toi­min­ta jatkuu Kemissä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Pää­kir­joi­tus: Airbnb-toi­min­taan pitää saada selkeät sään­nöt. Asun­to­jen ly­hyt­ai­kai­sel­le vuok­rauk­sel­le on ky­syn­tää eikä toi­min­ta sinänsä ole tuo­mit­ta­vaa

Lapin matkailussa eletään kuuminta sesonkia. Rovaniemellä ja tunturikeskuksissa hotellit ovat täynnä asiakkaita. Myös lyhytaikaiseen vuokraukseen laitettuihin asuntoihin riittää asiakkaita. Samalla kun airbnb-asuntojen vuokrat nousevat, kiinnostus oman asunnon lyhytaikaiseen vuokraukseen kasvaa.

Airbnb-toiminta on Suomessa kaikkein suurinta Helsingissä, mutta asukaslukuun suhteutettuna Rovaniemi ajaa pääkaupungin ohi. Kun lyhytaikainen vuokraus yleistyy, nousevat esille myös airbnb-toimintaan liittyvät ongelmat.

Taloyhtiö voi yhtiökokouksessa kieltää lyhytaikaisen vuokrauksen, mutta se edellyttää yksimielisyyttä. Sitä on vaikea saavuttaa, koska asuntonsa lyhytaikaiseen vuokraukseen laittanut osakas kieltoa tuskin kannattaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.