tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

vaalikone: Lapin Kansan vaa­li­ko­ne on nyt auki – Löydä it­sel­le­si sopiva ehdokas

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Ovatko tu­ning-sään­nöt kai­kil­le samat?

Taas tavallista tallaajaa kummastuttaa. Olen mukana autojen tuning-toiminnassa, missä autoja tuunaillaan omalle silmälle sopivaksi ja näyttelykelpoisiksi.

Olimme taannoin liikkeellä muutaman auton voimin kaupungilla ja kuinka ollakaan, jouduimme lähes välittömästi poliisipartion pysäyttämäksi. Autoistamme ainoat huomautukset olivat kaikista vaaleimmalla kalvolla tummennetut etusivuikkunat sekä yhdestä autosta tummennetut takavalot. Ei muuta kuin paikan päällä kalvot pois.

Automme eivät ole vanhoja romuja, vaan ne kaikki ovat alle 6-vuotiaita. Rikesakkoa ja huomautusta saatiin. Eihän siinä mitään. Laittomathan ne olivat.

Heräsi vain jälkeenpäin kysymys siitä, onko tuokaan laki kaikille sama. Kun kuljet McDonaldsin taksikopin ohitse huomaat, että siellä seisoo Mersuja ja muita taksiautoja, joiden etusivuikkunat ovat tummennettu tummemmalla kalvolla kuin meidän automme olivat. Useissa takseissa myös takavalot on tummennettu.

Ihmetyttää, miten tämä on mahdollista. Ammattiliikenteeseen rekisteröidyt autot on katsastettava joka vuosi, vaikka auto olisi vain vuoden vanha. Silti kalvot eivät poistu laseista ja valoista.

Onko takseilla jotain erioikeuksia, joita meillä tavallisilla auton laittajilla ei ole? Onko Rovaniemen takseista tulossa oma tuning-seura? Tiedossa on, ettei noin tummia etusivulaseja tule tehtaalta eikä myöskään takavaloja.