siitepöly: Koivun sii­te­pö­ly vaivaa jo La­pis­sa­kin, mutta voi­mak­kain vaihe on vielä edessä

Ou­nas­vaa­ran hiih­to­kes­kus on suun­ni­tel­lut talven ro­va­nie­me­läis­ten ja ko­ti­maan mat­kai­li­joi­den varaan – "Odotan jopa kaik­kien aikojen las­ku­kaut­ta"

Hiihtokeskus avaa ovensa marraskuun loppupuolella. Tänä vuonna kansainvälisiä matkailijoita ei juuri odoteta, vaan toiveet laitetaan ulkoilma-aktiviteeteistä innostuneisiin suomalaisiin.

Ounasvaaran hiihtokeskuksen johtaja Juhani Roininen odottaa ulkoilma-aktiviteettien suosion näkyvän myös Ounasvaaran kävijämäärässä tulevana talvena.
Ounasvaaran hiihtokeskuksen johtaja Juhani Roininen odottaa ulkoilma-aktiviteettien suosion näkyvän myös Ounasvaaran kävijämäärässä tulevana talvena.
Kuva: Anssi Jokiranta

Ounasvaaran hiihtokeskus avaa ensimmäiset rinteet marraskuun loppupuolella. Vaaran rinteisiin varastoidulla viime talven lumella saadaan kausi käyntiin oli alkutalven olosuhteet mitkä hyvänsä.

– Meillä on ollut koko ajan suunnitelmana, että lauantaina 21.11 saataisiin kausi avattua. Lunta on varastoituna rinteeseen tarpeeksi, joten kaiken järjen mukaan sen pitäisi onnistua. Ensimmäisenä avaamme Vuopala-rinteen sekä lapsille ja aloittelijoille suunnatun Rendin Lumimaan, kertoo Ounasvaaran hiihtokeskusjohtaja Juhani Roininen.

Odotuksissa vilkas laskukausi

Kesällä maastopyöräily, retkeily ja oikeastaan kaikki raikkaassa ulkoilmassa tehtävät harrastus- ja urheilulajit nostivat suosiotaan.

Hiihtokeskusjohtaja  Roininen uskoo trendin säilyvän myös talviaktiviteettien osalta.

– Raikkaassa ja puhtaassa ulkoilmassa tehtävät jutut kiinnostavat ihmisiä. Tänä talvena kansainvälisten matkailijoiden varaan ei käytännössä lasketa mitään, vaan toiminta rakennetaan kotimaan matkailun sekä paikallisten varaan. Nyt kun Rovaniemen hotelleissa on hyvin tilaa, niin uskomme, että Rovaniemi voi olla hyvinkin haluttu kotimaan matkailukohde tänä talvena.

Kotimaan matkailu ja paikalliset kävijät eivät pysty korvaamaan euromääräisesti kansainvälisen matkailun tuottoja, mutta jo aikaisemmin lähi- ja kaupunkikeskuksena profiloitunut Ounasvaara uskoo silti selviävänsä kaudesta pienin kolhuin.

– Pientä miinusmerkkiä voi euromäärässä olla, mutta en missään nimessä halua olla pessimistinen, vaan odotan jopa kaikkien aikojen laskukautta kotimaisten ja paikallisten laskijoiden voimin.

Automatisaatiota asiakaspalveluun

Viime talven kausi päättyi Ounasvaaran hiihtokeskuksella, kuten jokaisella Suomen laskettelukeskuksella, ennen aikojaan. Korona yllätti kaikki eikä keskuksia pystytty pitämään auki.

Tänä talvena varautumista ja ennakointia on pyritty parantamaan.

– Korona oli kaikille uusi ja se yllätti myös meidät. Tänä vuonna pyritään varautumaan paremmin ja olemaan valmiimpia. Yksi iso asia on esimerkiksi sosiaalisten kontaktien minimoiminen automatisaation avulla. Avaamme ulkona olevan lippuautomaatin, jossa asioidessa ei tarvitse mennä sisälle asiakaspalvelutiloihin sekä olemme kehittäneet verkkokaupassa tapahtuvaa välineiden vuokraamista ja maksamista, kertoo Roininen.

Ounasvaaran hiihtokeskuksen näkyvimmät uudistukset koskevatkin juuri asiakaspalvelutilanteiden digitaalista kehittämistä ja sujuvoittamista.

– Nämä uudistukset olisivat olleet tulevaisuudessakin tuloillaan, mutta korona on nopeuttanut niiden konkreettista toteutumista. Näiden lisäksi remontoimme kesän aikana hissit, jotka näkyvät asiakkaille toimintavarmuuden lisääntymisenä sekä laajensimme hieman Rendin Lumimaata.

Fakta

Ounasvaaran hiihtokeskus

Kauden avaus 21.11. klo 10.00

Avoinna ma-pe klo 14.00–20.00

La-su klo 10.00–17.00

13 rinnettä

5 hissiä