Ou­nas­rin­teen as­falt­ti­kent­tä täyttyy lauan­tai­na su­per­san­ka­reis­ta – lapset piir­tä­neet jo monta luon­nos­ta

”Susi yrittää syödä pikkuveljen. Sudella on selässä limahirviöt. Niitä on 13. Pikkuveli on supersankari. Se lyö limahirviöitä jalalla. No siihenpä se oikeastaan loppu”, esittelee supersankarityötään Aada.
”Susi yrittää syödä pikkuveljen. Sudella on selässä limahirviöt. Niitä on 13. Pikkuveli on supersankari. Se lyö limahirviöitä jalalla. No siihenpä se oikeastaan loppu”, esittelee supersankarityötään Aada.

Entinen skeittikenttä Ounasrinteellä kuvittuu lasten sankareista Rovaniemi-viikolla. Myös muut kaupungin asukkaat kutsutaan maalaamaan yhteistä taideteosta.

Yhteisöllinen taideteos Ounasrinteelle on projekti, jossa osallistujat pääsevät ilmaisemaan luovuuttaan yhdessä muiden kanssa. Rovaniemi-viikon aikana Ounasrinteentien ja Matkajängäntien risteyksessä sijaitseva asfalttialue muutetaan joukkovoimin jättimäiseksi maalaukseksi, joka tulee kuvastamaan Mustikkaharjun päiväkodin lasten piirtämiä sankareita ja niihin liittyviä tarinoita.

Työpajan järjestäjinä toimivat Alina Korotovskaia ja Aleksi Soukka yhdessä Rovaniemen kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa.

Korotovskaia on tuore taiteiden maisteri Lapin yliopistosta, ja hänen erikoisosaamistaan on palvelumuotoilu ja visuaalinen viestintä. Soukka puolestaan on graafisen suunnittelun opiskelija Lapin yliopistossa.

Työpajan ohjaajat opastavat materiaalien käytössä, joten kuka tahansa voi tulla mukaan maalaamaan yhteistä teosta. Osallistujille tarjotaan käyttöön maalit, työkalut, suojahansikkaat sekä kengänsuojukset. Suositus on, että jokaisella olisi oma kasvomaski mukanaan.

Työpaja on tarkoitettu kaikenikäisille, ja osallistua voi pidemmäksi aikaa tai vain hetkeksi.

Yhteisöllinen tempaus on osa #taideviestiä, joka on Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton ja sen jäsenkeskusten yhteinen viestintäkampanja. Se nostaa näkyväksi lasten taideilmaisua, mielikuvitusta, leikkiä, iloa ja luovuutta.

Maalaustempaus la 12.9. klo 12–17 Matkajängäntien kentällä Ounasrinteellä. Säävaraus.