Onnettomuus: Au­toi­li­ja törmäsi ala­ikäi­seen pyö­räi­li­jään Iva­los­sa ja pakeni pai­kal­ta

Sää: Harmaa loska väistyy pian - ensi viikon hiih­to­lo­ma­lai­sil­le lu­va­taan jo au­rin­koi­sem­pia hiih­to­ke­le­jä

Tilaajille

Ou­nas­kos­ken kou­lu­ra­ken­nuk­sen purku on alkanut Ro­va­nie­mel­lä – 50-lu­vul­la ra­ken­ne­tun talon koh­ta­los­ta kiis­tel­tiin vuosia

Ounaskosken koulurakennus on peräisin 1950-luvulta. Viime vuonna ely-keskus totesi, ettei rakennuksen suojelulle ole tarvetta.
Ounaskosken koulurakennus on peräisin 1950-luvulta. Viime vuonna ely-keskus totesi, ettei rakennuksen suojelulle ole tarvetta.
Kuva: Anssi Jokiranta

Ounaskosken yläasteen vanhaa koulurakennusta puretaan parhaillaan Kiela-kerrostalohankkeen kakkosvaiheen tieltä. Kielan kakkosvaihe sijoittuu Rovakadun, Hallituskadun ja Maakuntakadun rajaamaan kortteliin. YIT:n on tarkoitus rakentaa alueelle viisi kerrostaloa, joihin tulee yhteensä noin 240 asuntoa. Alueen on määrä valmistua vuoden 2026 loppuun mennessä.

Vuosina 1952–1954 rakennetun Ferdinand Salokankaan suunnitteleman Ounaskosken koulun kohtalosta kiisteltiin Rovaniemellä pitkään.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi