Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Oulun yli­opis­tol­li­sen sai­raa­lan ra­ken­nus­hank­kee­seen ha­lu­taan teoksia Poh­jois–­Suo­men am­mat­ti­tai­tei­li­joil­ta – haku auki elokuun loppuun

Oulun yliopistollinen sairaala (OYS) etsii pohjoissuomalaisia ammattitaiteilijoita mukaan uuden yliopistosairaalan rakennushankkeeseen portfoliohaulla, tiedottaa Pohjois–Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP).

Haun kohteena on kolme teoskohdetta, jotka sijoittuvat uuden sairaalan A– ja B–rakennusten päätyjulkisivuihin ja pääauloihin.

– Maamerkkiteosten halutaan olevan oivaltavia, älykkyyttä ja inhimillisyyttä viestiviä sekä teemallisesti pohjoisuuteen yhdistyviä, taidesuunnittelija Tarja Kekäläinen kertoo tiedotteessa.

Taidehankinnoista päättävä PPSHP:n taide– ja kulttuurityöryhmä toivoo esimerkkejä niin perinteisistä kuin uudemmista toteutusmuodoista, esimerkiksi käsite–, ääni– ja valotaiteesta.

Kekäläisen mukaan kulttuuri ja taide ovat uudessa sairaalassa osa hyvää hoitoa ja hoitoympäristöä. Taiteella ja kulttuurilla halutaan tukea myös sairaalan henkilöstön hyvinvointia.

– Kulttuuri ja taide tekevät sairaalasta myös helpommin lähestyttävän – jo aulassa välittyy tunne siitä, että olet hyvissä käsissä, Kekäläinen sanoo tiedotteessa.

– Luovat työskentely- ja toimintatavat osaltaan edesauttavat potilaan ja asiakkaan empaattista kohtaamista, yhteistä oppimista ja yhteisöllisyyden arvostamista.

Maamerkkiteosten lisäksi taide näkyy uudessa sairaalassa esimerkiksi eri kerrosten seinille tuotettavassa grafiikassa.

Portfoliohakuun voivat osallistua Pohjois–Pohjanmaan, Keski–Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin alueella syntyneet tai kirjoilla olevat ammattitaiteilijat. Haku on auki 9.–30.8.2021 välisenä aikana.