Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Oulu ja Kempele kas­va­neet yhteen – Kau­pun­ki­mai­suus näkyy ja tuntuu lähellä Oulun rajaa, toi­ses­sa päässä Kem­pe­let­tä voi tuntea enemmän asu­van­sa maalla, sanoo Lin­na­kan­kaal­la asuva Kris­tian Heberg

Suomen ympäristökeskus päivitti kaupunki-maaseutuluokituksensa. Se osoittaa, että väestönkasvua tapahtuu vain kaupunkialueilla, muilla vyöhykkeillä väestömäärä vähenee.

Oulun kaupungin ja Kempeleen kunnan rajalla voi havainnollisesti nähdä sen, minkä kertoo Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) viime viikolla julkaistu kaupunki-maaseutuluokitus. Samanlaisia kaupunkimaisia asuinalueita lähellä toisiaan jatkuu läntteinä Oulusta Kempeleeseen.

– Oulun kaupungin yhtenäinen rakennettu alue on laajentunut etelään Kempeleeseen, vielä edellissä luokituksessa se ei sinne ulottunut, sanoo SYKEn tutkija Kimmo Nurmio.

SYKE päivitti kaupunki-maaseutuluokituksen, joka tehtiin samoilla menetelmillä ensimmäistä kertaa vuoden 2010 tiedoilla. Tuore päivitys kuvaa vuoden 2018 tilannetta.

Kahdeksassa vuodessa Suomen kaupungistumisaste nousi runsaat kaksi prosenttiyksikköä.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi