Pääkirjoitus: Pan­de­mia ja Venäjän hyök­käys Uk­rai­naan ovat jät­tä­neet il­mas­ton­muu­tok­sen var­joon­sa – pla­neet­tam­me elin­kel­poi­suus on yhä uhat­tu­na

Kolumni: Onko Lapilla edes­sään ener­giae­vak­kou­den aika?

Lentopallo: Pe­run­gan Poikien lii­ga­tai­val jatkuu sit­ten­kin – vii­mei­sen il­ta­päi­vän tukijat rat­kai­si­vat, että kai­vat­tu 55000 euroa saatiin kasaan

Ou­lan­gan tut­ki­mus­ase­mal­la Kuu­sa­mos­sa sattui öl­jy­va­hin­ko

Kuusamossa Oulangan tutkimusasemalla sattui öljyvahinko, joka havaittiin perjantaiaamuna. Paikalle hälytettiin pelastuslaitos.

Kuusamossa Oulangan tutkimusasemalla sattui  öljyvahinko, joka havaittiin perjantaiaamuna.  Paikalle hälytettiin pelastuslaitos.

Vahinko on rajoittunut tämänhetkisen tiedon mukaan kiinteistön järjestelmään ja jatkotoimet ovat parhaillaan käynnissä, kertoo kiinteistön omistaja Suomen Yliopistokiinteistöt.

Öljyvahinko tutkimusasemalla ei ole aiheuttanut ympäristövahinkoja.

Tutkimusasemalla tehtiin torstaina varavoimakoneen öljytäyttö, jonka yhteydessä öljyä oli vuotanut suojakaukaloon. Siitä öljyä oli pääsyt edelleen viemäriverkoston kautta jätevedenpuhdistamolle. Öljyn eteneminen oli kuitenkin pysähtynyt puhdistamon selkeytysaltaaseen, eikä sitä päässyt valumaan Oulankajokeen.

Vuodon tarkempaa syytä selvitetään parhaillaan.