Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Os­to­voi­man näi­vet­tä­mi­nen py­säy­tet­tä­vä

Puolueet kautta linjan ovat sitoutuneet asuntolainojen korkovähennysoikeuden asteittaiseen poistamiseen. Mekanismi on nähty tulonsiirtona hyväosaisille.

Vähennysoikeuden lopullinen poistuminen osui vain tavallisten työssäkävijöiden ja perheiden näkökulmasta huonoon saumaan. Olisi ollut vastuullista lykätä vähennysoikeuden poistoa tässä maailmantilanteessa, jossa inflaatio laukkaa ja korot ovat nousseet, sähkön ja polttoaineiden hinnoista puhumattakaan.

Arki on jo taistelua monille keskituloisillekin. Kaikesta ei-välttämättömästä joudutaan karsimaan, kaupassa metsästetään punalapputuotteita ja lasten harrastukset ovat tulilinjalla. Eikä sovi unohtaa, että Suomen yli 800 000 asuntovelallisen sekaan mahtuu myös paljon pienituloisia.

Asuntosijoittajille hallitus vähennysoikeuden jätti. Liekö laiskuuttaan vai huolimattomuuttaan, mutta lopputulos on joka tapauksessa tekopyhä. Jälleen kerran hallitus on viis veisannut suomalaisten yritysten elinvoimasta ja työpaikoista yksityisellä sektorilla kurjistamalla tietoisesti suomalaisten ostovoimaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.