Pääkirjoitus: Suomen Pi­sa-tu­lok­set ovat las­ke­neet jo lähes koko 2000-lu­vun ajan – häm­mäs­tyt­tä­vin­tä il­miös­sä on se, ettei kor­jaus­lii­ket­tä ole on­nis­tut­tu te­ke­mään

Katso kuvat: Näin lap­pi­lai­set edus­ti­vat Pre­si­den­tin­lin­nas­sa

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Opet­ta­mi­sen su­per­voi­ma tar­vit­see tukea

Opettaminen on supervoima, jota soisi vaalittavan. Sen merkitys suomalaiselle innovaatioekosysteemille on korvaamaton. Oppiminen, jos mikä, on tutkivaa toimintaa.

Suomalaisen menestystarinan taustalla oleva tasa-arvoinen opinpolku on suurta vauhtia eriarvoistumassa. Korkeakoulutukselle asetetut tavoitteet, rakenteelliset uudistukset ja pandemia-aika ovat koetelleet jo tiukilla olleita opettajia sekä tietenkin opiskelijoita. Meneillään oleva sotatila ja pakolaisaalto lisäävät kuormaan kaikilla koulutusasteilla.

Opettamiseen liittyvä arvomaailma ja kasvatustehtävä sisältävät muutakin kuin tuotantotaloudellista puhetta, jossa tavoitellaan koulutettuja prosentteja sukupolvesta tai tuotettujen tutkintojen määrää. Tehokkuuteen on pyritty kehittämällä erilaisia tietojärjestelmiä, joilla pyritään tukemaan opiskelijoiden itseohjautuvuutta, tuottamaan oppimiseen ja tutkimukseen liittyvää tulostietoa sekä dokumentoimaan nämä prosessit.

Pandemia-aika on radikaalisti muuttanut opintopolkua, opettamisen ja oppimisen kokemusta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.