työtaistelut: Yk­si­tyi­sen so­siaa­li­pal­ve­lu­alan työ­rii­das­sa ei vielä sopua – uudet lakot uh­kaa­vat alkaa kes­ki­viik­ko­na

kolumni: Säh­kö­tuet olivat pa­niik­ki­rat­kai­su, jossa rahaa jaet­tiin surutta myös rik­kail­le

Mielipide: Pel­ko­sen­nie­mi ei ole krii­si­kun­ta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Opet­ta­jil­le kolmas rokote

Koronavirus jyllää yhä kiivaalla tahdilla väestössä. Tartuntoja on paljon ja terveydenhuollon kantokyky on koetuksella. Rajoitustoimilla pyritään minimoimaan sosiaalisten kontaktien määrää.

Koulujen joululoman aikana ihmiset ovat liikkuneet eri puolilla maata tavaten sukulaisia ja tuttaviaan. Loman jälkeen he palasivat taas yhteen ja kevätlukukausi aloitettiin lähiopetuksessa. Kansakunnan terveydentilasta vastuussa olevat tahot ovat linjanneet ihan perustellusti, ettei etäopetus ole hyvä vaihtoehto lasten ja nuorten kokonaishyvinvoinnin kannalta. Siispä koulut avasivat ovensa ja suuri joukko ihmisiä kokoontui varsin ahtaisiin sisätiloihin.

Varotoimista huolimatta altistumisen mahdollisuus on todella suuri. Päivittäin opettajat eri koulutusasteilla kohtaavat kymmeniä eri suunnalta tulevaa oppilasta ja koulun henkilökuntaa. Suojausten taso on kovasta yrittämisestä huolimatta näissä tilanteissa vaihteleva.

Vaadimme, että opettajat saavat halutessaan nopeutetussa aikataulussa kolmannen koronarokotteen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.