Tulipalo: Ke­min­maan tu­li­pa­los­sa kuoli kaksi hen­ki­löä – poliisi ei epäile rikosta

Onko tont­tu­lak­ki hu­kas­sa? – Kan­nat­taa etsiä, sillä kahden viikon päästä koko Ro­va­nie­mi viettää tont­tu­lak­ki­päi­vää

Vuonna 2016 ensimmäistä tonttulakkipäivää vietettiin muun muassa kampaamo Freedomissa Rovakadulla.
Vuonna 2016 ensimmäistä tonttulakkipäivää vietettiin muun muassa kampaamo Freedomissa Rovakadulla.
Kuva: Anne Torvinen

Tänä vuonna Rovaniemen varhaiskasvatuksen perinteinen Tonttukaruselli laajenee koko kaupungin Tonttulakkipäiväksi. Sitä vietetään perjantaina 29. marraskuuta.

Päivän aloittaa Tonttukaruselli aamulla kello 9.30 alkaen Lordin aukiolla. Jouluisissa esityksissä mukana lapsia Sahanperän päiväkodista, Ylikylän päiväkodista, Touhula Vennivaarasta ja Kotola Englantilaisesta.

Likiliike Rovaniemi tekee Tonttukarusellissa 2000 euron hyväntekeväisyyslahjoituksen. Lahjoituksen saajaksi voi ehdottaa rovaniemeläistä kohdetta Likiliikkeen Facebook-sivujen kautta.

Tonttukarusellia voit seurata paikan päällä tai netin välityksellä kaupungin Facebook-sivun kautta.

Hoksaa oikea hashtagit someen

Päivä jatkuu tonttulakkipäivänä, jolloin kaikkia kannustetaan käyttämään tonttulakkia. Ensimmäisen tonttulakkipäivän Rovaniemellä järjesti matkailuyrittäjä Janne Honkanen vuonna 2016.

Tavoitteena on lisätä arkista hyvinvointia jakamalla jouluista iloa omaan lähipiiriin niin kotona, koulussa, työpaikalla ja missä ikinä päivän aikana kuljetkin. Osallistuminen on helppoa: laitat vain tonttulakin päähän!

Työpaikkojen ja muiden porukoiden tonttulakkipäivän tempauksen voi ilmoittautua etukäteen verkossa. Omia tonttuhetkiä voi jakaa sosiaalisessa mediassa hashtageilla #tonttulakkipäivä, #rovaniemi, #elfieday ja #elfie.

Tonttulakkipäivän järjestävät Rovaniemen varhaiskasvatuspalvelut yhteistyössä viestintäpalvelujen, kulttuuripalvelujen, Likiliike Rovaniemen, Rovaniemen Yrittäjien, Visit Rovaniemen ja Rovaniemen Kehityksen kanssa.

Tonttulakkipäivä 29.11.