työtaistelut: Yk­si­tyi­sen so­siaa­li­pal­ve­lu­alan työ­rii­das­sa ei vielä sopua – uudet lakot uh­kaa­vat alkaa kes­ki­viik­ko­na

kolumni: Säh­kö­tuet olivat pa­niik­ki­rat­kai­su, jossa rahaa jaet­tiin surutta myös rik­kail­le

Mielipide: Pel­ko­sen­nie­mi ei ole krii­si­kun­ta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Onko laki niin kuin se lue­taan?

”Onko laki niin kuin se luetaan vai niin, että mikä ei ole kohtuus ei ole lakikaan.” Näitä oikeudenkäytön periaatteita joutuu miettimään, kun lukee Lapin käräjäoikeuden tuomiota (31.8.2022) Rovaniemen entisten työntekijöiden Heli Välikankaan ja Jussi Päkkilän toimista kaupungin sijoitustoiminnassa.

Ei ole tavatonta, että kuntahallinnossa tehdään virheitä kiireen, huolimattomuuden tai osaamattomuuden takia, mutta on aika epätavallista, että virheet katsotaan niin vakaviksi, että niiden takia syyllisten etsintään käytetään runsaasti verovaroja ja käydään käräjiä, joiden lopputuloksena on tuomio ja vahingonkorvaukset syyllisten maksettaviksi.

Välikangas ja Päkkilä ovat valmistelleet lopulta tappiolliseksi osoittautuneen kaupungin sijoituksen. Lisäksi Välikangas  on omassa taloudessaan tehnyt sijoituksia samoihin sijoituskohteisiin ja -tuotteisiin, joihin hänen valmistelemat kaupungin sijoitukset ovat väliyhtiön kautta päätyneet.

Käräjäoikeuden tuomiossa saa maallikon ymmälle se, ettei Välikankaan mahdollisesti saaman hyödyn tai  sijoituskohteen tappiosta syntyneen vahingonmäärää voi tarkkaan määritellä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.