Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Kolumni: Mikä on metsä?

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

On aika säätää eu­ta­na­sia­la­ki

Suomessa on keskusteltu jo pitkään eutanasiasta tai lähinnä väitelty. Sopua ei ole saavutettu, vaikka suuri enemmistö suomalaisista kannattaa eutanasialakeja. Yhä useampi lääkärikin kannattaa ja sairaanhoitaja.

Oli kansalaisaloitekin ja sen eduskuntakäsittelyssä yli 50 kansanedustajaa käänsi takkinsa 2018. Sitten perustettiin asiantuntijatyöryhmä käsittelemään asiaa 2018–2021. Itsekin olin työryhmän jäsen. Väiteltiin, mutta mitään selkoa ei tullut.

Lääkäriliitto on vastustanut kuolinapua kaikissa muodoissa. Onneksi asia on muuttumassa. Se nähtiin jo viime toukokuussa, kun liiton valtuuskunnassa uskallettiin tukea kielteisen näkemyksen muuttamista neutraaliksi. Tämä asia ei sinänsä ole Lääkäriliiton päätettävissä, vaan eduskunnan ja tulevan hallituksen. Lait säätää eduskunta, ei Lääkäriliitto.

On hyvin outoa ihmisoikeuksia korostavassa maassa, että meillä eivät toteudu ihmisoikeudet, kun olemme maallisen elämämme loppuvaiheessa suuressa kärsimyksessä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.