Kemin kaupunginteatterin säästöt: "Pel­kom­me on, että meidät pus­ke­taan syök­sy­kier­tee­seen"

Perheyritykset: Sa­vu­kos­ke­lai­nen Ko­ne-Vir­ta aloitti pol­ku­pyö­ris­tä ja lo­pet­taa mön­ki­jöi­hin

Pääkirjoitus: Ro­va­nie­mel­lä käyn­nis­sä val­ta­tais­te­lu – kau­pun­gin­hal­li­tus hamuaa ni­mi­tys­val­taa kau­pun­gin­joh­ta­jal­ta

Aluevaalien vaalikone: Katso sopiva ehdokas täältä

Omais­hoi­ta­jien Tau­ko­pirt­ti toimii Ro­va­nie­mel­lä ko­ro­na-ai­ka­na­kin

Taukopirtin kerhotoiminnan avulla omaishoitaja voi saada itselleen muutaman tunnin vapaata aikaa.
Taukopirtin kerhotoiminnan avulla omaishoitaja voi saada itselleen muutaman tunnin vapaata aikaa.

Napapiirin omaishoitajien yhdistys muistuttaa rovaniemeläisiä omaishoitajia Taukopirtin kerhotoiminnasta. Se tarjoaa omaishoitajalle tai muulle läheiselle mahdollisuuden tuoda hoidettavansa koulutettujen ja luotettavien vapaaehtoisten seuraan.

Omaishoitajat huolehtivat läheisestään monesti vuorokauden ympäri ja heidän riskinsä uupua suuren työtaakan alle on suuri. Koronaviruksen aiheuttamat poikkeusolot ovat heikentäneet monen omaishoitajan jaksamista entisestään, Napapiirin omaishoitajien tiedotteessa todetaan.

Taukopirtin kerhotoiminnan avulla omaishoitaja voi saada itselleen hetken vapaata aikaa, jonka hän voi käyttää haluamallaan tavalla. Kerhotoimintaa tarjotaan koronavirustilanteeseen liittyviä erityisohjeita noudattaen.

Taukopirtin kerhotoiminnassa asiakkaana voi olla ikääntynyt omaishoidettava, joka on yhden autettava ja itsenäisesti ruokaileva. Omaishoidettavien seurana toimivat vapaaehtoiset, jotka järjestävät jutustelun ja läsnäolon lisäksi virikkeellistä toimintaa kerhopäivän ajan. Vapaaehtoisten ohjaajien lisäksi paikalla on sote-alan ammattihenkilö.

Taukopirtti-toiminta on varhaisen vaiheen tukea eikä edellytä kunnan kanssa solmittua omaishoidon sopimusta tai yhdistyksen jäsenyyttä. Taukopirtin käyttö ei myöskään vaikuta kunnan myöntämiin lakisääteisiin vapaapäiviin.

Ennen Taukopirtin asiakkuutta omaishoitajalle tehdään haastattelu, jossa kartoitetaan osallistumiskriteerit ja hoidettavan toimintakyky.

Taukopirtti

Taukopirtin kerhotoimintaa järjestetään keskiviikkoisin klo 10–14 Piekkarilla, Pohjolankatu 2. Kerhoon ilmoittaudutaan edellisenä päivänä klo 12 mennessä.

Taukopirtillä nautitaan lounas ja kahvi, joista peritään 5 euron omavastuuosuus.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: Napapiirin Omaishoitajat ry p. 040 849 5648, toimisto@napapiirinomaishoitajat.fi