Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Pohjois-Ruotsi: Mal­mi­ra­ta aukeaa kuu­kau­sien katkon jälkeen

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ol­li­kai­nen ei eh­dot­ta­nut hak­kui­den py­säyt­tä­mis­tä

Maankäyttösektorin hiilinielun romahduksen hintalappu on aiheuttanut mukavasti säpinää medioissa. Viimeisimpänä Lapin Kansan pääkirjoitus (12.5., ”Ilmastopaneelin puheenjohtajan ehdotus Metsähallituksen hakkuiden jäädyttämisestä kahdeksi vuodeksi on malliesimerkki keulivasta ilmastokeskustelusta”), joka väittää Ylen A-Studion lähetykseen (8.5.) perustuen, että ”Suomen ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen haluaisi pysäyttää valtion metsien hakkuut”.

Ollikainen ei ole näin sanonut. Hän painotti, että kyseessä on hypoteettinen ajatus, eikä missään yhteydessä ole ehdottanut Metsähallituksen hakkuiden keskeyttämistä. Itseasiassa hakkuutasoihin puuttuminen on Ollikaisen lausunnoissa ollut pahnanpohjimmaisena edullisempien keinojen, kuten pellonraivaukseen ja turvepeltoviljelyyn puuttumisen sekä turvetuotantoalueiden entisöinnin jälkeen.

Tämän listan hän esitti myös A-studiossa, missä hän pyrki esimerkillään valaisemaan mittakaavaa, minkälaisiin korjaustoimenpiteisiin hiilinielujen vahvistamiseksi olisi ryhdyttävä, jos lisävähennystarpeilta muilla sektoreilla tai nieluyksiköiden ostolta halutaan välttyä.

Ollikaisen ”virhe” haastattelussa oli käyttää Metsähallituksen vuotuisten kuuden miljoonan kuution hakkuiden arvona 300 miljoonaa euroa, noin 50 euroa kuutiota kohti, tarkentamatta, mitä summa sisälsi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.