Mainos

Olli Rainio ra­ken­taa Lapin tu­le­vai­suut­ta asia­kes­kei­syy­del­lä ja rat­kai­su­ha­kui­ses­ti

Keskustan eduskuntavaaliehdokas Olli Rainio aikoo viedä Lapin alueen asukkaille tärkeitä asioita eteenpäin eduskunnassa.

Torniolainen Olli Rainio on työskennellyt viime vuodet eduskunta-avustajana, joten työ eduskunnassa on hänelle tuttua.
Torniolainen Olli Rainio on työskennellyt viime vuodet eduskunta-avustajana, joten työ eduskunnassa on hänelle tuttua.

Keskustan kansanedustajaehdokkaan Olli Rainion mielestä Suomen yhteiskunnallinen päätöksentekokulttuuri on hyvin polarisoitunutta, ja väkevän asiapolitiikan on korvannut sensaatiohakuisuus. Hänen mielestään asioiden hoito on laitettava jälleen etusijalle varsinkin Lapin edunvalvonnassa, missä Lappi menetti yhden edustajapaikan.

– Suomen kasvun moottorina on Lapin maakunta. Saadaksemme kaiken potentiaalin hyödynnettyä, joka meillä Lapissa on, tarvitsemme tinkimätöntä ja vahvaa aluepolitiikan puolustamista, kansanedustajaehdokas Olli Rainio sanoo.

Rainion mukaan Keskusta on toiminut läpi historiansa aluepolitiikan airueena. Aluepolitiikka on entistä ajankohtaisempaa, sillä se on vahvasti myös turvallisuuspolitiikkaa.

– Millaisen viestin annamme rajojen ulkopuolelle, jos harjoitamme politiikkaa, jolla emme kykene pitämään tätä maata kokonaan asuttuna? Keskittämisen tie on kuljettu loppuun ja tarvitsemme vahvan maakuntien kasvuohjelman, Rainio korostaa.

Olli Rainiolle luonnossa liikkuminen tapahtuu harrastusten kautta. Koulutukseltaan hän on tradenomi.
Olli Rainiolle luonnossa liikkuminen tapahtuu harrastusten kautta. Koulutukseltaan hän on tradenomi.

Luottamustehtävät ovat antaneet hyvän pohjan

Olli Rainio on työskennellyt viimeiset vuodet eduskunnassa eduskunta-avustajan tehtävässä. Eduskunnan toimintatapa on tullut tutuksi.

– Olen saanut avustajan työssä olla aitiopaikalla lainsäädännön keskiössä ja rakentaa verkostot valmiiksi Lapin asioiden edistämiseksi. Keskusta on ainoa puolue, joka tunnistaa vahvasti eri alueiden merkityksen ja puolustaa niitä väkevällä aluepolitiikalla, Rainio toteaa.

Rainio on 30-vuotias perheenisä ja mukana sekä kunnallisessa että maakunnallisessa päätöksenteossa. Hän on kerännyt verrattain nuoresta iästä alkaen laajasti luottamusta.

Olli Rainio toimii tällä hetkellä muun muassa Lapin hyvinvointialueen valtuutettuna, Tornion kaupunginhallituksen puheenjohtajana, Peräpohjolan Keskustan piirin puheenjohtajana sekä puoluehallituksen jäsenenä. Politiikassa Olli on aloittanut Lapin Keskustanuorten puheenjohtajana ja liittohallituksen jäsenenä.

Olli Rainio on ehdolla Lapin vaalipiirissä numerolla 84.
Olli Rainio on ehdolla Lapin vaalipiirissä numerolla 84.

– Edellisellä kaudella sain luottamuksen toimia kaupunginhallituksen jäsenenä sekä Koulutuskuntayhtymä Lappian yhtymähallituksen puheenjohtajana ja Lapin liiton valtuutettuna. Minulle on kertynyt jo laajasti vahvaa poliittista kokemusta ja se on kasvattanut minusta tunnollisen vastuunkantajan, Rainio kertoo.

Luottamustehtävät kunta- ja aluetasolla yhdistettynä eduskunta-avustajan työhön ovat luoneet Rainiolle erinomaisen ymmärryksen Lapin tarpeista sekä asioista, joihin lappilaisena kansanedustajana täytyy vaikuttaa.

– Maa- ja metsätalouden tulevaisuus, elinkeinoelämän menestyminen Lapissa sekä syntyvyyden kääntäminen kasvuun tavoitteellisella perhepolitiikalla on Suomen ja Lapin menestymisen avaintekijöitä, Rainio sanoo.

Ihmisten kunnioitus ja jämäkkyys näkyy työssä

Olli on tullut tunnetuksi ratkaisuhakuisena neuvottelijana, jolle asioiden eteenpäin vieminen on syy tehdä Lapin eteen töitä kaikella tarmolla ja innostuneesti. Hän ottaa asioista selvää, eikä anna mielikuvien ohjata päätöksentekoa.

Ollin ympärillä olevien mukaan hänen tapansa työskennellä on toisia kunnioittava ja hän on päätöksentekijänä suoraselkäinen sekä jämäkkä.

– Kampanjassani on jo nyt kertynyt kilometrejä yli 8 000 ja kierrän kaikki Lapin kunnat vähintään kerran. Lapin asukkaiden viesti on tullut selväksi. Parasta kampanjoinnissa on ollut aitojen lappilaisten ihmisten kohtaaminen ja evästykset, joiden eteen olen valmis tekemään hartiavoimin töitä, Rainio sanoo.

Olli Rainio
 • Isä, aviomies
 • Syntynyt Torniossa
 • 30-vuotias
 • Kansanedustajan avustaja
 • Tradenomi, yhteiskuntatieteiden yo.
 • Reservin ylikersantti
 • Harrastuksena metsästys, kalastus, marjastus, metsänhoito
Olli Rainion poliittiset teemat
 • Suomesta uuden sukupolven teollisuuden edelläkävijä.
 • Omavaraisuus kuntoon. Pellolta pöytään -ketju kuntoon ja tuottajalle reilumpi hinta.
 • Tavoitteellinen perhepolitiikka hallitusohjelmaan.
 • Lapin saavutettavuus kuntoon, perusväylänpito laitettava "tunnin juna" -kaltaisten hankkeiden edelle.