Politiikka: Miksi kes­kus­ta rii­taut­ti luon­non­suo­je­lu­lain, Katri Kul­mu­ni?

Kunniamerkit: Ta­sa­val­lan pre­si­dent­ti myönsi tämän vuoden kun­nia­mer­kit – katso Lapin pal­ki­tut

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Tilaajille

Oi­keus­tie­teel­li­sen alan va­lin­ta­ko­keen tu­lok­sis­sa ta­pah­tui las­ku­vir­he, ja yht­äk­kiä opin­ton­sa aloit­taa kym­me­niä luultua enemmän – näin yli­opis­tot sel­viä­vät li­sä­paik­ko­jen jär­jes­tä­mi­ses­tä

Helsingin, Turun, Itä-Suomen ja Lapin yliopistot lisäävät syksyn aloituspaikkojaan. Lisäys voi tuoda tarvetta lisäresurssoinnille, eikä lisärahoituksesta ole vielä selvyyttä. Yliopistot pitävät kuitenkin oikeudenmukaisena ratkaisuna sitä, ettei virheellinen pisteytys vie opiskelupaikkaa sellaisen saaneilta.

Helsingin yliopiston oikeustieteelliseen tiedekuntaan lisätään näillä näkymin noin kaksikymmentä aloituspaikka
Helsingin yliopiston oikeustieteelliseen tiedekuntaan lisätään näillä näkymin noin kaksikymmentä aloituspaikka
Kuva: Joel Maisalmi

Yliopistoilla on takana kaiken uusiksi laittanut koronakevät, ja nyt opetuksen järjestämistä mietitään jälleen pika-aikataululla. Helsingin, Turun, Itä-Suomen ja Lapin yliopistot joutuvat avaamaan lisäpaikkoja oikeustieteiden opiskelijoille oikeustieteellisen alan yhteisvalinnan valintakokeen pisteiden laskuvirheen vuoksi.

Yliopistot pitävät oikeudenmukaisena ratkaisuna sitä, ettei virheellinen pisteytys vie opiskelupaikkaa niiltä, joille se on jo annettu.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.