Tähtijuttu: Saa­ri­se­län uuden pol­ku­juok­su­ta­pah­tu­man rei­til­lä piti muistaa sulkea po­roai­ta ja odottaa ka­ve­rei­ta

Kuvakertomus: Ensin soi huu­li­harp­pu, ja sitten varsat as­te­li­vat raadin eteen

Oi­keus­mi­nis­te­riö ja THL tar­ken­ta­vat: ka­ran­tee­nis­sa tai eris­tyk­sis­sä olevat voivat ää­nes­tää omalla pihalla

Lisäohjeistus sisältää myös täsmennyksiä vaalivirkailijoiden rokottamiseen.

Helsinki
Korontartunnan saanutkin voi äänestää, linjasivat THL ja ministeriö.
Korontartunnan saanutkin voi äänestää, linjasivat THL ja ministeriö.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Oikeusministeriö sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL tarkentavat ohjeitaan karanteenissa tai eristyksissä olevien äänestämisestä kesäkuun kuntavaaleissa. Heille tarjotaan mahdollisuutta äänestää kodissa tietyin reunaehdoin ja tartuntatautilääkärin päätöksellä.

Lisäohjeistus sisältää myös täsmennyksiä vaalivirkailijoiden rokottamiseen. Täsmennykset on tehty keskusvaalilautakunnille, kotiäänestyksen vaalitoimitsijoille ja vaalilautakunnille annettuihin ohjeisiin.

Tarkennettujen ohjeiden mukaan karanteenissa tai eristyksissä olevien äänestäminen pitää järjestää mahdollisuuksien mukaan kodin pihalla.

Jos äänestys tapahtuu sisällä kodissa, vaalitoimitsijan on pyydettävä äänestäjää avaamaan ikkunat ennen äänestystä tartuntariskin vähentämiseksi. Kahden metrin turvaväli on pidettävä.