Tilaajille

Oi­keus­mi­nis­te­ri An­na-Ma­ja Hen­riks­son ei pidä net­ti­ää­nes­tyk­sen sel­vit­tä­mis­tä tar­peel­li­se­na – "Ko­ro­na­ti­lan­ne­kaan ei muuta ar­vio­ta"

Kuntavaalit pidetään koronatilanteesta huolimatta näillä näkymin ajallaan huhtikuussa, jos Suomessa ei siirrytä poikkeusoloihin. Sähköinen äänestäminen voisi olla terveysturvallinen tapa vaalien toteuttamiseen vastaavankaltaisissa epidemioissa jatkossa. Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson arvioi, ettei Suomessa oteta käyttöön sähköistä äänestystä ainakaan lähivuosina. Hän pitää vuonna 2017 tehtyä selvitystä ajantasaisena.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) ei näe tarvetta selvittää sähköisen äänestyksen käyttöönottoa. Nettiäänestämistä selvitettiin Juha Sipilän (kesk.) hallituskaudella, mutta työryhmä päätyi siihen, että riskit olisivat sähköisessä äänestyksessä hyötyjä suuremmat.

Terveysturvallisesta äänestämisestä on viime päivät käyty keskustelua koronapandemian vuoksi. Muun muassa oikeusministeriön virkamiehet ovat esittäneet kuntavaalien siirtämistä. Henriksson ja puoluesihteerit ovat kuitenkin torjuneet ehdotuksen.