Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Lapin Kansan kalakilpailu: Suuria ahvenia ja hurjia har­juk­sia

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Oikeus: Oulussa ja Li­min­gas­sa ihmisiä kir­veel­lä lyönyt mies oli te­ko­het­kel­lä syyn­ta­kee­ton

Syyntakeettomuuden vuoksi miestä ei tuomittu rangaistukseen.

Oulussa ja Limingassa joulukuussa 2020 kirveellä ihmisiä lyönyt mies oli tekohetkellä syyntakeeton, katsoo Oulun käräjäoikeus perjantaina antamassaan tuomiossa. Syyntakeettomuus tarkoittaa sitä, ettei mies ymmärtänyt tekoaan.

Tapahtumat alkoivat Oulun Tuirasta, missä syytetty löi retkikirveellä ensin miestä ja sen jälkeen naista. Tämän jälkeen mies siirtyi taksilla Liminkaan, missä hän löi kirveellä vielä yhtä miestä. Kirveeniskut kohdistuivat pään ja ylävartalon alueelle. Uhrit valikoituivat sattumanvaraisesti.

Oikeudessa syytetty kiisti syyllistyneensä tapon yrityksiin. Hän myönsi käyttäneensä kirvestä, mutta kiisti pyrkineensä surmaamaan uhrit.

Oulun käräjäoikeus kuitenkin katsoi, että tekijän on täytynyt pitää uhrien kuolemaa varsin todennäköisenä seurauksena pään alueelle kohdistetuista lyönneistä. Myös tekoväline oli retkikirves, jolla olisi voitu helposti aiheuttaa vakavia vammoja.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi