Kalastus: Lo­hi­ke­sä Tor­nion­joel­la on alkanut – oletko saanut von­ka­leen, lähetä meille kuva

Katso kuvat: Suur­har­joi­tuk­set toivat Lappiin uusien liit­to­lais­ten tais­te­li­joi­ta

Ylioppilaat: Katso tästä Lapin lu­kioi­den val­ko­la­kin saajat

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Nyt on har­vi­nais­ten lin­tu­vie­rai­den se­son­ki: Leh­mä­hai­ka­ra Po­siol­la, ame­ri­kan­tuk­ka­sot­ka Ke­mi­jär­vel­lä, pun­jal­ka­hauk­ka­koi­ras Kit­ti­läs­sä ja monet muut eri­koi­suu­det

Kesäkuun ensimmäistä viikkoa leimasi lintuharvinaisuuksien suma, jonka huippuna oli Antti Peunan Posion Anetjärveltä löytämä lehmähaikara. Laji on tavattu lokakuussa 2006 Rovaniemen Pekkalassa ja koko Suomessa viitenä vuonna ennen tätä vuotta.

Lehmähaikara on kotoisin Afrikasta, mutta viime vuosikymmeninä se on voimakkaasti levittäytynyt kaikille muille mantereille paitsi Antarktikselle. Euroopassa sen pesimäseudut rajoittuvat maanosamme eteläisimmille seuduille.

Muut valtakunnan tason harvinaisuudet eli BirdLife Suomen harvinaisuuskomitean (RK) käsittelyä odottavat lajit olivat Kemijärven jätevesialtaalla 2.6. havaittu amerikantukkasotka ja seuraavan päivän amerikanhaapana Ylitornion Meltosjärvellä. Ensiksi mainitusta on Lapista yksi aikaisempi RK:n hyväksymä havainto, jälkimmäisestä neljä.

Alueellisen harvinaisuuskomitean (AHK) pohdittaviksi joutuvat puolestaan Kittilän Kerpuajärven punajalkahaukkakoiras 4.6., saman päivän laulava pensassirkkalintu Ranuan Toivakasta ja sunnuntaina, 6.6.,

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.