Päivittyvä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

Arvostelu: Kuvia muis­ti­sai­rau­des­ta

Nyt mahtuu nyrk­kei­le­mään – Lapin Lukko avasi uuden salin pos­ti­ta­lol­le

Lapin Lukon upouudet harrastustilat ovat avautuneet vanhassa postitalossa.
Lapin Lukon upouudet harrastustilat ovat avautuneet vanhassa postitalossa.

Sali on täynnä pauketta ja hikeä, kun porukka suorittaa kolmeminuuttistaan. Aivonystyrät ovat koetuksella, kun ohjaaja pyytää lyöntisarjaa väistöillä, mutta muutaman toiston jälkeen onnistumisen ilo alkaa jo viritä treenaajissa.

Harjoittelu on voimaannuttavaa, kun tuntee pystyvänsä, toisaalta haasteellista, kun aina riittää opittavaa.

Nyrkkeily sopii kaiken ikäisille, on edullista ja aloittaminen on helppoa. Mukaan pääsee alkeisryhmän kautta milloin vain ja välillä järjestetään myös alkeiskursseja. Sisäliikuntavarusteet riittävät, muut varusteet voi lainata salilta. Omia varusteita voi hankkia pikkuhiljaa.

Koulutetut ohjaajat auttavat uudet tulokkaat sujuvasti alkuun ja sen jälkeen jatko on itsestä kiinni, jokainen treenaa enemmän tai vähemmän tavoitteellisesti, usein tai harvemmin.

Lapin Lukon nyrkkeilijät treenaavat juuri avatulla, uutuuttaan hohtavalla nyrkkeilysalilla entisessä Postin toimitalossa Postikatu 1:ssä. Kuntonyrkkeilijät voivat harjoitella jopa neljä kertaa viikossa, 10–15-vuotiaiden nuorten ryhmät kahdesti.

4–9-vuotiaat Vilperit ja Veijarit kokoontuvat kerran viikossa. Lapsilla pääpaino on leikissä, liikkeessä ja mukavassa yhdessäolossa.

Nuorten ryhmissä opetellaan jo enemmän nyrkkeilyllisiä taitoja kunnon kohotuksen ja treenaamisen opettelun ohessa, vaikka kohteena ovatkin edelleen kaverin hanskat tai säkki, kuten kuntonyrkkeilyssä muutenkin.

Tilauksesta järjestetään yksityistunteja vaikkapa työ- tai kaveriporukoille.

Kilparyhmä treenaa oman ohjelmansa mukaisesti. Mikäli kilpaileminen kiinnostaa, voi kilparyhmään päästä kuntonyrkkeilyn, nuorten ryhmän tai nyrkkeilykoulun kautta. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa.

Lisätietoja: www.lapinlukko.fi/nyrkkeily

Mitä teillä voi harrastaa? Missä ja milloin? Miten pääsee mukaan? Miksi se on kivaa? Kenelle se sopii? Uusi Rovaniemi julkaisee juttuja Rovaniemen harrastusmahdollisuuksista. Kirjoita toiminnastanne enintään 1500 merkkiä ja liitä mukaan kuva. Lähetä teksti ja kuva osoitteeseen ur.toimitus@uusirovaniemi.fi.