Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Nyt kil­pa­juok­sua Natoon

Vuosia sitten eräs tuttavani ihasteli lapsiaan, miten he ovat paljon fiksumpia kuin me olimme nuorina. Ällistyin ja sanoin, että he ovat ihan tavallisia nuoria, joita olen opettanut yliopistoissa. Hän loukkaantui.

Ja niinhän siinä on käynyt, että hän ja muut kaltaisensa suomalaiset, joilla on rajaton tarve olla rähmällään jonkun edessä, ovat äänestäneet valioyksilönsä maata johtamaan. Se ihastelu, jota nämä millenniaalit ovat saaneet osakseen koko elämänsä, on tehnyt heistä pikkudiktaattoreja, joilla ei ole lainkaan käsitystä siitä, että on olemassa muitakin maailmoja. Sellaisiakin, joiden mittapuulla he ovat aivan tavallisia. Jopa keskinkertaisia. Eivät mitään johtaja-ainesta.

He puhuvat nyt pääministerinä, ministereinä ja ulkopolitiikan asiantuntijoina itsevarmalla äänellä Suomen kohtalosta ymmärtämättä vähääkään asioiden suuruusluokkaa ja lopullisuutta. Heille ei ole olemassa historiaa eikä tulevaisuutta, vain tämä hetki.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi