lumivyöry: NRK: Nuori nor­ja­lais­mies kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa

huoltoasemat: Säh­kö­au­to­jen ke­hit­tyes­sä py­säh­tyä tar­vit­see yhä har­vem­min – tar­koit­taa­ko se kuo­le­maa huol­toa­se­mil­le?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Nuorten hy­vin­voin­tia li­sät­tä­vä

Julkisessa keskustelussa on noussut esille nuorten kokemat menestymisen paineet ja koulu-uupumuksen lisääntyminen. Miten sä voit & Hur mår du-kyselyssä 3 000 nuoren vastauksista käy ilmi koulunkäynnin ja siihen liittyvien suorituspaineiden stressaavuus.

Nuorten mukaan koulunkäynti uuvuttaa heitä eniten. Huolta lisäävät epävarmuus tulevaisuudesta ja se, miten itse pärjää elämässä. Nuorten mielenterveysongelmat ovat lisääntyneet, mikä näkyy matalan kynnyksen chat-keskusteluissa ja asiakasjonoissa mielenterveyspalveluihin. Nuoret kertovat vaikeudesta saada tilanteeseensa välitöntä ja oikea-aikaista apua. Jonottaminen palveluihin pahentaa vointia, ei paranna.

Hyvinvointialueisiin siirryttäessä on nuorten tulevaisuuden kokoinen paikka tarttua hyvinvoinnin haasteisiin juuri nyt. Nuoriin on resursoitava riittävästi tarjoamalla jonojen sijaan ammattilaisten apua heti sitä tarvittaessa. On huolehdittava, että kouluyhteisöt ovat jokaiselle nuorelle turvallinen ympäristö. Koulun merkitys oppimisen rinnalla on nuorten tulevaisuuden uskon ja luottamuksen vahvistaminen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.