Kolumni: Ro­va­nie­men kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pitää estää ve­ro­va­ro­jen kaap­paus lait­ta­mal­la kylien säätiö ruotuun

Sää: Lapissa vii­kos­ta on tulossa märkä ja ma­ta­la­pai­nei­nen – "Paras mah­dol­li­suus lumi- ja rän­tä­sa­tee­seen on Kä­si­var­res­sa"

pääkirjoitus: Putinin Venäjä on to­dis­ta­nut ar­vaa­mat­to­muu­ten­sa ja häi­käi­le­mät­tö­myy­ten­sä jo useam­paan kertaan – Suomen on oltava valmis mihin tahansa

Tilaajille

Nuorten deit­ti­kult­tuu­ria vä­rit­tä­vät eri­lai­set so­vel­luk­set ja mää­ri­tel­mät, mutta milloin toisen ihmisen ta­paa­mi­ses­ta tuli näin vai­keaa?

Elli Jokitulppo on käynyt kymmenillä Tinder-treffeillä. Nuorten deittailukulttuuriin liittyy paljon ennakkoluuloja ja oletuksia.

-
Kuva: Erica Niemelä

Tinder on vuonna 2012 perustettu sovellus treffiseuran etsimiseen. Käyttäjät selaavat toistensa profiileja ja pyyhkäisemällä oikealle lähettävät he tykkäyksen. Kun molemmat tykkäävät toistensa profiileista, syntyy osuma eli puhekielessä mätsi. Tinder on suosittu kaiken ikäisten kesken ja sillä on miljoonia käyttäjiä.

Elli Jokitulppo, 20, on liittynyt Tinderiin noin 18–vuotiaana pienellä pohjois-pohjanmaalaisella paikkakunnalla. Kylissä tapailu on liki mahdotonta, sillä kaikki ovat jotain kautta automaattisesti kavereita. Hän ei voisi kuvitellakkaan deittailevansa, tai tiedä kenenkään deittailevan, 3000 asukkaan kotikylässään. Treffipaikoiksikaan ei ole muita vaihtoehtoja kuin kylän ainoa pizzeria.