Kolumni: Ro­va­nie­men kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pitää estää ve­ro­va­ro­jen kaap­paus lait­ta­mal­la kylien säätiö ruotuun

pääkirjoitus: Tuu­li­voi­ma tar­vit­see tuek­seen sää­tö­voi­maa, jonka riit­tä­vyys on uhat­tu­na

Tilaajille

Nuoria aka­tee­mi­sia ihmisiä koet­te­lee kol­moisk­rii­si: il­mas­to, pan­de­mia ja sota – ta­lous­tie­tei­li­jä ei osaa en­nus­taa, psy­ko­lo­gian opis­ke­li­ja uskoo toivoon

2020-luku on koetellut ihmisiä niin henkisesti, fyysisesti kuin taloudellisestikin. Vuosikymmenen alku on ollut täynnä erilaisia kriisejä, joille ei näy loppua. Kaksi nuorta akateemikkoa tarkkailevat kolmatta kriisikevättä tutkimusalojensa valossa.

Sota on saanut ihmiset kaduille. Ihmiset osoittivat tukeaan Ukrainalle mielenosoituksessa Saksan Münchenissa 2. maaliskuuta 2022.
Sota on saanut ihmiset kaduille. Ihmiset osoittivat tukeaan Ukrainalle mielenosoituksessa Saksan Münchenissa 2. maaliskuuta 2022.
Kuva: LEONHARD SIMON

Kahden koronakevään jälkeen moni toivoi, että vuoden 2022 kesäksi poikkeusoloissa eläminen helpottaisi. Kävi päinvastoin, sillä Venäjä hyökkäsi Ukrainaan ja sotakuvasto täytti uutisvirran. Kriisitilanteen jatkuessa omasta hyvinvoinnista on kuitenkin huolehdittava.

Miten ilmastonmuutoksen ja koronapandemian jatkoksi tullut väkivaltainen sota vaikuttaa nuorten akateemisten ihmisten ajatuksiin?