Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Nuori isä pa­hoin­pi­te­li alle neljän kuu­kau­den ikäisen vauvan – lap­sel­le tuli kal­lon­mur­tu­ma ja ai­vo­vam­ma

-
Kuva: Joel Maisalmi

Oulun käräjäoikeus tuomitsi miehen nuorena henkilönä tehdystä törkeästä pahoinpitelystä vuoden ja kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Mies oli pahoinpidellyt alle neljän kuukauden ikäistä lastaan. Teko tapahtui Oulussa maaliskuussa 2018. Tuomittu oli tekohetkellä alaikäinen.

Mies kiisti syytteen. Käräjäoikeus tuli kuitenkin siihen tulokseen, että mies oli tehnyt ruumiillista väkivaltaa pienelle lapselle. 

Oikeuden mukaan mies oli ravistellut ja puristellut vauvaa sekä lyönyt häntä sillä seurauksella, että lapselle oli aiheutunut vaikea ruumiinvamma.

Väkivalta oli aiheuttanut vauvalle kallonmurtuman, aivoverenvuotoa ja aivovamman. Lisäksi lapselta oli murtunut kolme kylkiluuta sekä sääriluu. Lapselle oli tullut kasvoihin mustelmia ja ruhjeita. 

Vankeusrangaistuksen lisäksi miehelle määrättiin 80 päiväsakon rangaistus. Miehen tuloilla maksettavaa kertyi 480 euroa. Isän on myös maksettava lapselleen erilaisia korvauksia kaikkiaan 14 500 euroa. Ehdollisen vankeusrangaistuksen koeaika päättyy marraskuussa 2021. 

Tuomio ei ole lainvoimainen, koska siitä voi valittaa ylempiin oikeusasteisiin.