pääkirjoitus: Saa­me­lais­kä­rä­jät hy­väk­syi kiis­tel­lyn saa­me­lais­la­ki­esi­tyk­sen lähes yk­si­mie­li­ses­ti – vas­taa­vaa komp­ro­mis­si­ha­lua toi­voi­si löy­ty­vän edus­kun­nas­ta­kin

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Tilaajille

Nuorena kuol­leen rock­täh­den hau­ta­paik­ka Isle of Wigh­til­la on vaa­ti­ma­ton ja su­rul­li­nen – Razzlen muistaa vielä moni, mutta kuka oli Ni­cho­las Ding­ley?

Se tiedetään, että Hanoi Rocksin rumpali Razzle kuoli auto-onnettomuudessa Mötley Crüen laulajan kyydissä. Mutta miten Nicholas Dingley eli? – Ei ole oikein, että tästä eläväisestä ja energisestä ihmisestä puhutaan vain ruumiina, sanoo Razzlesta kirjan kirjoittanut Ari Väntänen.

Syksy 1995, Isle of Wight. Siitä on 11 vuotta, kun Hanoi Rocksin rumpali Razzle on kuollut auto-onnettomuudessa Yhdysvalloissa 1984. Olen vaihto-opiskelijana Englannissa ja teen retken viikonloppuna etelärannikolla sijaitsevalle Wightsaarelle, jonka monet tuntevat myös kielikursseista.

Matkaseuralaiseni tietää, että Razzle oli kotoisin siltä saarelta.

Pistäydymme Ryden pääkadun varrella kellarikerroksessa olevassa levydivarissa. Sen pitäjä ilahtuu kuullessaan, että olemme Suomesta ja innostuu muistelemaan Hanoi Rocksia. Hän kertoo, että Razzle on haudattu yhdelle saaren hautausmaista.

Sunnuntaina heräämme varhain ja hyppäämme autoon mukanamme hatarat tiedot hautapaikasta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.