Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Tilaajille

Nou­see­ko syyt­teis­tä va­pau­tu­nut Timo Kurula Kit­ti­län kun­nan­joh­ta­jak­si, vai va­lit­see­ko val­tuus­to sit­ten­kin tuo­reem­man kasvon?

Kittilän kunnanjohtajan nimi on vaihtunut Anna Mäkelän potkujen jälkeen tiuhaan. Torstaina valtuusto valitsee uuden johtajan neljästä ehdokkaasta, joista kolme on Kittilästä ja neljäskin asunut pitkään Lapissa. Kaikilla kärkikahinaan yltäneillä on kokemusta kuntahallinnosta.

Kittilän kunnanvaltuusto valitsee torstain kokouksessaan jälleen uuden kunnanjohtajan.

Kittilässä kunnanjohtajan työhuoneen ovi on käynyt taajaan sen jälkeen, kun kunta erotti Anna Mäkelän vuonna 2014. Potkuja seurannut oikeusprosessi ajoi Kittilän kuntahallinnon vuosiksi tilanteeseen, jossa uutta, vakituista kunnanjohtajaa ei pystytty valitsemaan. Sen sijaan tehtävää ovat hoitaneet useat virkaa toimittavat kunnanjohtajat (vt.) ja viransijaiset (vs.).

Vihdoin viime vuoden lopulla uudeksi Kittilän kunnanjohtajaksi valittiin Enontekiön entinen kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen. Tämä ei kuitenkaan viihtynyt virassa pitkään vaan siirtyi kunnanjohtajaksi Sodankylään.

Kittilän kunnanjohtajan virka on nyt neljän kauppa. Torstaina kokoontuva valtuusto valitsee uuden kunnanjohtajan tästä nelikosta: Mikko Lumme (vasemmalla ylhäällä), Timo Kurula, Sirkka-Liisa Olli ja Veli-Matti Hettula.
Kittilän kunnanjohtajan virka on nyt neljän kauppa.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi