Nosta maukas kur­pit­sa pää­roo­liin: mo­der­nit mak­ka­ra­pe­ru­nat ja pihvit pais­tu­vat pan­nul­la, täy­tet­ty kur­pit­sa paahtuu uunissa juh­la-ate­riak­si

Syksyn sesongissa loistavat täyttävät mutta kevyet kurpitsat. Kurpitsan makeus ja pehmeä maku pääsee oikeuksiinsa paahdettuna.

Kahdesti paahdettu spagettikurpitsa sopii verkkaisen viikonlopun lounaaksi.
Kahdesti paahdettu spagettikurpitsa sopii verkkaisen viikonlopun lounaaksi.
Kuva: Konsta Leppänen

Syksy on maukkaiden talvikurpitsojen sesonkia. Lajikkeita on kymmeniä: kaupasta kannattaa napata ostoskärryyn ainakin hokkaido-, myski- ja spagettikurpitsa.

Varustaudu kurpitsan käsittelyyn vahvalla ja terävällä veitsellä, sillä esimerkiksi spagettikurpitsan kuori on todella paksu.