pääkirjoitus: Kun­ta-alan työ­tais­te­lu on ve­ny­mäs­sä yli kesän, so­pu­jar­ru­na on so­li­daa­ri­suus­va­je

Maastopalot: So­dan­ky­läs­sä sam­mu­te­taan ku­lo­tuk­ses­ta ka­ran­nut­ta maas­to­pa­loa– "Nyt tikut pois, ruo­hik­ko­pa­lo­va­roi­tus voi­mas­sa koko La­pis­sa"

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Nort­hern­ness, poh­joi­sen ihailu ei pel­käs­tään riitä

Kun päätimme perheessämme muuttaa takaisin pohjoiseen, Tornioon 90-luvun alussa, northernness, eli pohjoisen ihailu saattoi olla tässä ratkaisevassa roolissa.  Olimmehan puolisoni kanssa Torniosta aikoinaan lähteneitä.  Mitä enemmän muuttoaikeita mietittiin, sitä enemmän tämä tuntui houkuttelevalta ja täytti mielemme, mutta tärkeintä oli kuitenkin työpaikka ja ansainta, pelkkä ihailu ei olisi riittänyt.

Uskon, että tämä ihailu saattaa olla verrattain yleistä, ja varsinkin täältä pohjoisesta opiskelun ja työn perässä etelään lähteneiden keskuudessa.  Näin mekin tehtiin, mutta saatiin mahdollisuus palata.  On kuitenkin selvää, että 15 vuoden poissaolo Torniosta on vaikuttanut moneen asiaan ja ihmissuhteiden jäämisiin niin täällä kotikaupungissa kuin Helsingin ja Tukholman jättäminen. Tämä koskee kaikkia potentiaalisia muuttajia.