Lapin Kansa live: RoPS:n naiset koh­taa­vat FC Uni­te­din, katso suora lähetys kello 13

kolumni: Milloin verinen his­to­ria muuttuu mu­ka­vak­si sa­duk­si?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Norr­bot­ten tarjoaa lap­pi­lai­sil­le te­ho­hoi­toa, jos raja pi­de­tään auki Ruot­sis­sa työssä käy­vil­le hoi­ta­jil­le ja lää­kä­reil­le

Ruotsissa koronaepidemia halutaan laskea hallitusti väestön läpi, jotta virusta vastaan muodostuisi riskiryhmiä suojaava laumaimmuniteetti.

Norrbottenin aluejohtaja Anna-Stina Nordmark Nilsson sanoi keskiviikkona, että Pohjois-Ruotsi voisi tarjota Pohjois-Suomelle apuaan tehohoidossa, jos maiden välinen raja pysyy auki terveydenhuollon ammattilaisten työssäkäynnille.

Nordmark Nilssonin ajatus liittyy hätään, joka Pohjois-Ruotsissa on syntynyt terveydenhuollon henkilöstön riittävyydestä.

Jos Suomi sulkee länsirajan myös työmatkaliikenteeltä, Norrbottenin terveydenhuolto ajautuu vaikeuksiin. Rajan sulkeminen tarkoittaisi, että Ruotsin Tornionlaaksosta pitäisi ryhtyä siirtämään potilaita muualle Pohjois-Ruotsin sairaaloihin.

– Silloin meidän pitää siirtää hoitoa Tornionlaaksosta muualle lääniin. Se merkitsee ylimääräistä rasitusta näille muille terveydenhuollon laitoksillemme, Nordmark Nilsson sanoi aluehallinnon tiedotustilaisuudessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.