tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Juhlapyhä: Lapin Kansa il­mes­tyy it­se­näi­syys­päi­vä­nä vain nä­köis­leh­te­nä ver­kos­sa – seu­raa­va pai­net­tu lehti il­mes­tyy per­jan­tai­na 8.12.

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Norja avaa ra­jo­jaan per­heil­le ja mök­kei­li­jöil­le – Lapin ra­ja­var­tios­ton apu­lais­ko­men­ta­ja pyytää yhä pun­nit­se­maan, onko rajan ylit­tä­mi­nen aivan vält­tä­mä­tön­tä

Norja raottaa rajojaan Euroopan talousalueen eli ETA-maiden kansalaisille kahden kuukauden sulun jälkeen. Jatkossa maahan pääsevät EU-maiden, Liechtensteinin ja Islannin kansalaiset, joilla on joko perheenjäseniä tai kiinteistö Norjassa. Kiinteistö voi olla mökki tai muu loma-asunto.

Kaikkien Norjaan saapuvien on oltava kymmenen päivän ajan karanteenissa.

Rajojen avaus on Utsjoella asuvan Aslak Pieskin mielestä hyvä, sillä monella pohjoisessa asuvalla on perhettä rajan toisella puolen. Norjan uusi linja ei kuitenkaan tarkoita, että suvut voisivat jälleen tavata normaalisti, sillä maa laskee perheenjäseneksi alaikäiset lapset ja heidän vanhemmat, avio- ja avopuolisot sekä avio- tai avopuolison lapset.

:
:

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Lue tilauksella tämä ja muut kiinnostavat artikkelit Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa