Päivien lyheneminen: Mi­nuut­ti mi­nuu­til­ta kohti kaa­mok­sen sineä –  katso ani­maa­tios­ta miten päivä lyhenee nyt Lapissa

Kolumni: Ennen ko­din­hoi­ta­jat rien­si­vät hätiin, kun perhe joutui pulaan – nyt apua saa vain jos osaa vaatia

Palkinnot: Lapin Kansa on vuoden Mes­tis-me­dia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Nä­kö­kul­ma: Va­sem­mis­to tuo säpinää pre­si­dent­ti­kil­paan myö­häis­he­rän­nee­nä – Li An­ders­so­nin eh­dok­kuus pis­tä­nee vauhtia myös SDP:n Jutta Ur­pi­lai­sen pitkään har­kin­taan

Presidentinvaalien ensimmäiseen kierrokseen on enää neljä ja puoli kuukautta. Vasemmistoliiton ehdokas Li Andersson pääsee valmiiksi kuumennettuun kisaan ja paneeleihin, joissa ei ole toistaiseksi kuultu ainuttakaan ideologisesti vasemmistolaista puheenvuoroa. Kaista on auki Anderssonille tulla puolueensa prosenttilukuja suositummaksi – ainakin toviksi.

Näkökulma

Presidentinvaalien asetelma muuttui keskiviikkona iltapäivällä olennaisesti, kun ehdokaskaartiin ilmaantui reippain ottein ensimmäinen kunnolla vasemmistolainen ehdokas. Ilman sellaista kieltämättä poliittinen debatti saati kampanjointi on ollut ontuvaa.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson, 36, on kokenut poliitikko, tottunut kampanjoija ja selkeäsanainen myös ulko- ja turvallisuuspolitiikan kommentoijana. Hän ei myöskään ole ollut kiirehtimässä vaalien jälkeen ulkomaisiin urakuvioihin, kuten ainakin vielä viime päiviin saakka maan suosituin vasemmistolainen poliitikko Sanna Marin (sd.).

Anderssonia voi pitää aika testattuna ja vakiintuneena vastuunkantajana, josta pitävät monet myös vahvasti vasemmistopolitiikkaa vastustavissa pöydissä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.