Kysely: Miten pidät itsesi ja asun­to­si vii­leä­nä hel­teel­lä? – kerro vink­ki­si Lapin Kan­sal­le, teemme ai­hees­ta juttua

Kolumni: Kes­kin­ker­tai­suus kun­niaan, elä­mäs­sä ei tar­vit­se koko ajan nauttia kai­kes­ta

Yritykset: Kemissä yri­te­tään perua ym­pä­ris­tö­lu­pa ro­mu­yri­tyk­sel­tä – "Poik­keuk­sel­li­nen toimi"

Tilaajille

Nä­kö­kul­ma: Täysin val­mis­tau­tu­ma­ton, so­pi­ma­ton, epä­pä­te­vä ja haluton edes op­pi­maan – Donald Trum­pis­ta tuli kä­ve­le­vä ka­tast­ro­fi kah­des­ta va­ka­vas­ta syystä

Kun äärioikeistolaisia mielipiteitä popularisoinut tosi-tv-tähti Donald Trump oli valittu Yhdysvaltain presidentiksi aamutunteina 9.11.2016, hänestä piti Lännen Median analyysin mukaan tulla "historian paras presidentti tai kävelevä katastrofi". Ennustus osui 50-prosenttisesti oikeaan. Trumpin toimintaan kuului johdonmukaisesti kaksi äärimmäisen vakavaa piirrettä, kirjoittaa Matti Posio.

Sinä aamuna Helsinki oli peittynyt lumikaaokseen ja Yhdysvaltain suurlähetystön vaaliaamiaisella Hillary Clintonin voittoa toivoneen silloisen suurlähettilään silmäkulma kostui. Yhdeksäs marraskuuta 2016 toi kaikkien aikojen ällistyksen ja järkytyksen kansainväliseen politiikkaan. Juoksin kinosten yli julkaistakseni verkkoon tuoreen uutisanalyysin Donald Trumpin valinnasta. Se alkoi sanoilla:

"Trumpista tulee loistava presidentti tai fiasko. Yhteistä kaikille näkemyksille on, että kukaan ei tiedä millaista politiikkaa Donald Trump tosipaikan tullen toteuttaa. -- Donald Trumpista voi tulla aivan millainen Yhdysvaltain presidentti tahansa."