Tulipalo: Oma­ko­ti­ta­lo kärsi pahoja vau­rioi­ta palossa Ra­nual­la - jäl­ki­sam­mu­tus­työt kes­tä­vät pit­käl­le iltaan

Pääkirjoitus: Ko­ti­mais­ta mar­ja-alaa ra­vis­tel­lut ri­kos­tut­kin­ta on valmis ja siirtyy nyt syy­te­har­kin­taan – mai­ne­hait­ta on jo varma, eikä sen kor­jaan­tu­mi­ses­ta ole takeita

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Nä­kö­kul­ma: Sös­si­mi­ses­tä on tullut maan tapa – korona vie työ­pai­kat mutta sel­vit­te­li­jöil­lä riittää keikkaa

Valtiojohdon hyvää tarkoittava koronakriisinhallinta tuppaa sakkaamaan toimeenpanotasolla. Välillä tuntuu, että asialla on joukko panikoivia amatöörejä. Mikähän fiasko odottaa seuraavan kulman takana?

Mille aloille koronakriisi on tuonut lisää töitä?

Ainakin selvittelyalalle. Selvittelijöillä riittää nyt selviteltävää – muillakin kuin selvitysmiehellä, jonka selvitystyöryhmä selvittää, miten Suomi selviytyy vihulaisen kuristusotteesta.

Itä-Suomen poliisi on aloittanut selvityksen Kiuruveden hoivakotikuolemista ja Helsingin poliisi alustavan selvityksen pääkaupungin hoivakotien koronatoimien tutkimisesta.

Valtionhallinnossa selvitetään ministeriöiden virkamiesten tiedonantovelvollisuuden toteutumista ja tietokatkosta, jonka vuoksi Suomi jäi alkuvaiheessa ulos EU:n yhteisistä suojavarustehankinnoista.

Yleisen oikeustajun vastaista

Asioita sivusta seuraava ei voi välttyä ajatukselta, että ylimmän tason johdonmukaiselta ja jämäkältä näyttävästä tahdosta huolimatta koronakriisiin liittyvät hankkeet tuppaavat alemmilla tasoilla johtavan fiaskoihin.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita