Kunniamerkit: Katso lista Lappiin myön­ne­tyis­tä it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­keis­tä

Pääkirjoitus: Hal­li­tuk­sen on lei­kat­ta­va lisää, jos se aikoo pysyä ta­voit­teis­saan

Luppo: Arto Köngäs on kip­san­nut lap­pi­lais­ten raajoja yli 30 vuotta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Nä­kö­kul­ma: Hyvin ehtii vielä yhden hal­li­tus­krii­sin – Trans­la­ki tuottaa uuden kuopan jo en­nes­tään hyvin tus­kai­sel­le hal­li­tus­tai­pa­leel­le

Marinin hallitus kiistelee jälleen. Opposition voi odottaakin panevan kapuloita rattaisiin, mutta hallituskumppaneille tuli yllätyksenä se, että kukapa muukaan kuin keskusta vänkäisi translaista jo valiokuntakäsittelyssä.

Näkökulma

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta sai torstaiaamuna äänestettyä jo etukäteen kohutusta translaista. Valiokunta äänesti hallituksen esityksen puolesta äänin 11–5. Esitystä vastaan äänestivät oppositiopuolue perussuomalaisten valiokuntajäsenet ja hallituspuolue keskustan valiokuntalaiset.

Jälleen kerran keskusta keikutti siis oman hallituksensa venettä.

Reiluuden nimissä on toki mainittava, että keskusta oli jo aiemmin ilmoittanut, että se antaa kansanedustajiensa äänestää esityksestä suuressa salissa omantunnon mukaan. Toisin sanoen hallituksen esitystä vastaan.

Hallituskumppaneille tuli kuitenkin aiemmin tällä viikolla yllätyksenä se, että vastaan äänestäminen hyväksytään jo valiokuntavaiheessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.