Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Urheilu: RoKi tuup­paa­mas­sa Pe­li-Kar­hut ke­sä­lo­mal­le – kak­kos­erä oli neljän maalin herk­ku­het­ki

Vaalit: Lap­pi­lai­set ovat ah­ke­rim­pia en­nak­ko­ää­nes­tä­jiä koko maassa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Nä­kö­kul­ma: Hyvin ehtii vielä yhden hal­li­tus­krii­sin – Trans­la­ki tuottaa uuden kuopan jo en­nes­tään hyvin tus­kai­sel­le hal­li­tus­tai­pa­leel­le

Marinin hallitus kiistelee jälleen. Opposition voi odottaakin panevan kapuloita rattaisiin, mutta hallituskumppaneille tuli yllätyksenä se, että kukapa muukaan kuin keskusta vänkäisi translaista jo valiokuntakäsittelyssä.

Näkökulma

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta sai torstaiaamuna äänestettyä jo etukäteen kohutusta translaista. Valiokunta äänesti hallituksen esityksen puolesta äänin 11–5. Esitystä vastaan äänestivät oppositiopuolue perussuomalaisten valiokuntajäsenet ja hallituspuolue keskustan valiokuntalaiset.

Jälleen kerran keskusta keikutti siis oman hallituksensa venettä.

Reiluuden nimissä on toki mainittava, että keskusta oli jo aiemmin ilmoittanut, että se antaa kansanedustajiensa äänestää esityksestä suuressa salissa omantunnon mukaan. Toisin sanoen hallituksen esitystä vastaan.

Hallituskumppaneille tuli kuitenkin aiemmin tällä viikolla yllätyksenä se, että vastaan äänestäminen hyväksytään jo valiokuntavaiheessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.