Pääkirjoitus: Hal­li­tuk­sen ja pal­kan­saa­ja­jär­jes­tö­jen yh­teen­ot­to näyttää väis­tä­mät­tö­mäl­tä

Kolumni: Ur­baa­ni­suo­ma­lais­ten li­han­syö­jien it­se­pe­tos etsii ver­tais­taan kaupan li­ha­tis­kil­lä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Näinkö naa­pu­ri­so­pua pa­ran­ne­taan?

Venäjän presidentin vierailun jälkeen saatiin kuulla, että he päättivät aloittaa kaivaukset Suomen sotilaiden aiheuttamista, sodanaikaisista julmuuksista Karjalassa. Erikoiseksi asian tekee se, kun pressat juuri kehuivat maamme välejä erinomaisiksi. Näinkö naapurisopua parannetaan?

Eräs maamme historioitsija ehdotti, että alkaisimme tutkia Stalinin aikaisia, suomalaisiin kohdistuneita massamurhia yhteistyössä venäläisten historiantutkijoiden kanssa. Taitaa olla utopistinen ajatus, että Venäjä suostuu tällaiseen, koska sieltä saattaa löytyä epämiellyttäviä totuuksia, joita se on jo oikonut historian tulkinnassaan. Siellä tutkija on joutunut useasti vankilaan, kun on mennyt sorkkimaan Stalinin aikaisia joukkohautoja.

Tämän kaltainen on outoa hämmentämistä, jota eräs suomalainen dosentti tekee Kremlin palkkalaisena työkseen. Maastamme pyritään siellä antamaan mahdollisimman epäedullinen kuva. Vaan eipä tuo yllätä, kun uhkakuvia länsimaista tuodaan siellä julki jatkuvasti heidän valtiollisissa tv-kanavissa. Pelottelutaktiikka on käytössä myös useissa Euroopan maissa, joissa populistipuolueet ovat nousseet esiin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.