pääkirjoitus: Po­la­ri­can ri­kos­epäi­ly kertoo mar­ja­lain toi­mi­vuu­den lisäksi siitä, ettei mar­ja­bis­nek­ses­sä hy­väk­sy­tä enää edes har­maal­la vyö­hyk­keel­lä ope­roin­tia

kolumni: Puo­lus­tai­si­ko­han pu­ti­nis­ti maa­tam­me?

Lapin kansan hirvilaskuri: Ter­vo­las­sa runsas vii­den­nes luvista on jo käy­tet­ty, isot sonnit jä­tet­tiin al­ku­kau­des­ta rau­haan: "Meillä oli naa­pu­ri­so­pi­mus"

Tilaajille

Näin Uniper voi käydä sinun kuk­ka­rol­le­si – vaikeat pe­las­tus­neu­vot­te­lut her­käs­sä vai­hees­sa ja kan­san­edus­ta­jien suut sulkee ri­kos­la­ki

Uniperin pelastamisesta voi tulla jopa hävittäjäkaupan suuruinen kokonaiskulu veronmaksajalle valtio-omistusten kautta. Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen evästi tiistaina talousvaliokuntaa kiireellisten Uniper-neuvottelujen tilanteesta.

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen oli tiistaina talousvaliokunnan kuultavana eduskunnassa.
Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen oli tiistaina talousvaliokunnan kuultavana eduskunnassa.
Kuva: Mauri Ratilainen / Com.Pic.- Kuv

Saksalaisen energiayhtiön Uniperin pelastaminen voi kaatua myös suomalaisen veronmaksajan syliin ainakin kahdella tapaa – vähentyvien osinkojen tai lisärahoituksen kautta. Neuvottelut Fortumin ja Uniperin sekä Saksan ja Suomen valtioiden kesken ovat herkässä vaiheessa, mutta ratkaisulla on kiire.

Uniperin kaasuliiketoiminta voi markkina-arvioiden mukaan pian tehdä jopa 50 miljoonan euron tappioita päivässä, sillä Venäjä sulki kaasuhanat, eikä Uniper saa yhtä halpaa kaasua muualta maailmasta. Se joutuu silti myymään kaasua saksalaisille asiakkailleen halpojen kiinteiden sopimusten mukaan. Vielä ei olla lähelläkään talvea, jolloin kaasun tarve on suurin.