Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Tilaajille

Näin Trumpia pe­las­ta­ja­na pitävä kes­kus­te­lu­foo­ru­meil­ta alkunsa saanut QAnon levisi Suomeen – sa­la­liit­to­teo­rian vil­leim­pien us­ko­mus­ten jou­kos­sa "e­rit­täin vaa­ral­lis­ta po­liit­tis­ta pro­pa­gan­daa"

Vuonna 2017 keskustelufoorumeilta alkunsa saanut laaja QAnon-salaliittoteoria on löytänyt koronapandemian aikana tiensä Donald Trumpin kampanjatilaisuuksista Suomeen asti. Kaikki liikkeen kannattajat eivät tiedä, mihin heidän somessa jakamansa aineisto pohjimmiltaan liittyy.

Videolla näkyy maalaistalon sali, jossa annostellaan buffet-ruokaa lautasille. Nurkassa joku soittaa pianoa.

– Tämä on ensimmäinen Q-viikonloppufestivaali maailmassa, mies sanoo englanniksi kameralle ja osoittaa mustaa paitaansa, johon on painettu isolla valkoinen Q-kirjain.

YouTubeen ladattu video on kuvattu heinäkuussa Varsinais-Suomen rannikolla Kemiönsaaressa. Tilaisuudesta otetussa kuvassa hymyilee 43 ihmistä. Videon kuvaaja arvelee, että "isossa ystävien kokoontumisessa" paikallaolijoita oli noin 50.

Heitä yhdistää QAnon-salaliittoteoria, joka on noussut tämän vuoden aikana marginaali-ilmiöstä valtavirtajulkisuuteen.

QAnonin ytimessä on uskomus siitä, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trump taistelee maailmaa hallitsevan eliitin masinoimaa pedofiliarinkiä vastaan. Salaliittoa piilottelevaan eliittiin väitetään kuuluvan esimerkiksi monia johtavia Yhdysvaltain demokraattipuolueen jäseniä ja Hollywood-julkkiksia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.