ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Näin kai­vok­set työl­lis­tä­vät

Veikko Vuontisjärven työpaikkatilastoja koskevan mielipidekirjoituksen (LK 27.2.) johdosta haluamme tuoda esiin seuraavaa.

Boliden Kevitsassa työskenteli 2020 lopussa 530 työntekijää, jotka kaikki olivat yhtiön palkkalistoilla. Tämän lisäksi alueella työskenteli keskimäärin 355 henkilöä urakoitsijoiden palveluksessa.

Kevitsan kaivoksen tuotantomäärät ovat kasvaneet ja omalla henkilöstöllä teetettävän työn osuus on noussut. Kaivostoiminnan sähköistyessä ja automaation kehittyessä syntyy myös uusia työpaikkoja. Viime vuonna Kevitsan kaivokselle palkattiin esimerkiksi avolouhoksen tuotannonohjaajia, uuden louhintakaluston kuljettajia sekä sähkö- ja kunnossapitoasentajia. Kevitsa palkkaa kesätyöntekijöitä tänä vuonna noin 80 henkilöä.

Agnico Eagle Finland Oy:n kultakaivos Kittilässä työllistää noin 1 100 työntekijää, joista 500 on yhtiön työntekijöitä ja noin 600 urakoitsijoiden ja yhteistyökumppaneiden palveluksessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.