Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Naapuri pysyy naa­pu­ri­na

Olin isojen herrojen kanssa Harwardissa Lontoossa 1997. Istuin Ylen Lontoon kirjeenvaihtajan Erkki Toivosen vieressä, kun suurlähettiläs Pertti Salolainen (kok.) löi nyrkkiä pöytään: " We fought back, we fought back" ( Me taistelimme takaisin). Hän laittoi Viron pöydän alle, kun virolaiset antautuivat Neuvostoliitolle ilman vastarintaa elokuussa 1940.

Mikä on nyt tilanne? Viro saa melkein eniten tukea EU:lta kaikista jäsenmaista. Suomi on nettomaksaja ja maksaa EU-tukia kaikesta kaaoksesta huolimatta kiltisti. Milloin maksajan asema tulee loppumaan?

Viro saa nykyisillä ehdoilla EU:lta seitsemän miljardia euroa vuodessa. Minäpä kerron, mitä seitsemän miljardia on. Se ei ole kirkkovaltuustossa usein kiistelty siivoojan palkankorotus. Se on enemmän nollia kuin tavallinen päättäjä osaa käsittää. Yksi miljardi on 1 000 000 000 euroa.

Miksi Suomi on nettomaksaja ja Viro saa kaiken? Oma käsitykseni on, että maallamme ei mene kovin hyvin ottaen huomioon kaikki indikaattorit, jotka kuvaavat maamme kehitystä.

Hallitus istuu hypessä, eikä seuraa mitään muuta kun Ukrainan sotaa. Elintärkeää kumppania Venäjää vastaan tehdään yhä uudempia boikotteja. Emme voi toimia näin naapurin kanssa.

Asioiden on muututtava, muuten Suomen kansa näivettyy. Naapuri on naapuri, eikä se miksikään siitä muutu. Toimeen pitää molempien tulla.