Politiikka: Miksi kes­kus­ta rii­taut­ti luon­non­suo­je­lu­lain, Katri Kul­mu­ni?

Kunniamerkit: Ta­sa­val­lan pre­si­dent­ti myönsi tämän vuoden kun­nia­mer­kit – katso Lapin pal­ki­tut

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Muis­ti­työ tar­vit­see kaikkia

Jokaisella muistisairauteen sairastuneella on oikeus ihmisarvoa kunnioittavaan ja elämänlaatua ylläpitävään tukeen ja hoivaan. Hyvinvointialueen valmistelutyö on meneillään, ja tarkoituksena on turvata yhdenvertaiset, laadukkaat ja saavutettavat palvelut kaikille lappilaisille.

Lapin Muistiyhdistyksen tavoitteena on luoda Lapista muistiystävällinen maakunta ja edistää aivoterveellisiä valintoja. Siksi toivomme, että valmistelussa vahvistettaisiin asiantuntevaa palveluohjausta, sillä muistityö edellyttää erityisosaamista.

Jokainen sairaus on erilainen. Lapissa on noin 10 000 muistisairausdiagnoosin saanutta. Heistä jokainen tarvitsee yksilöllistä ja kokonaisvaltaista ohjausta. Toivomme, että Lapin Muistiyhdistyksen ja Muistiluotsikeskuksen tarjoama ohjaus, neuvonta, vertaistuki ja vapaaehtoistoiminta ovat myös tulevina vuosina osa toimivaa palvelupolkua.

Sekä työikäisenä että yli 65-vuotiaina muistisairauteen sairastuneet ovat oikeutettuja yksilölliseen kuntoutukseen, kuntouttavaan päivätoimintaan ja laadukkaaseen omatoimisuutta tukevaan kotihoitoon.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.