kolumni: Han­ka­lat ajat vaa­ti­vat jät­ti­mäi­siä uh­rauk­sia, mutta ei koskaan kau­pun­geis­sa

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Mo­raa­lia pää­tök­sen­te­koon

Toivon, että kaikki vaaleissa seurakuntalaisten valtakirjan saaneet luottamushenkilöt ja viranhaltijat toimisivat vastuullisesti nyt ja tulevaisuudessa tehtävässä, mihin heidät on asetettu. Tämä tarkoittaa myös oman ja tuttavan edun näkökulman unohtamista, ja tarttumista myös ikävien ja vaikeiden asioiden hoitamiseen vastuullisesti sekä suoraselkäisyyttä yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon toteuttamiseksi luottamusroolissa.

Seurakunnan henkilöstöllä pitää olla tiedossa pääpiirteittäin se, miten yhteisöä johdetaan ja mitkä ovat sen selkeät tulevaisuudensuunnitelmat. Seurakunnan johdolla täytyy olla toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden pitkän tähtäimen suunnitelmat. Niiden valmisteluun tarvitaan hyvää johtamistaitoa ja tulosvastuullisuutta.

On muistettava, että käytössä on seurakuntalaisilta kerätyt verovarat, mikä edellyttää vahvaa moraalia päätöksenteossa. Luottamushenkilöiden päätöksentekoa tukee oikea tavoiteasettelu, pitkäjänteisyys ja asiantunteva viranomaisvalmistelu.

Kirjoittaja on Tornion kirkkovaltuuston jäsen ja kirkkoneuvoston varajäsen.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi