kolumni: Eikö ka­las­tus­la­ki olekaan kai­kil­le sama? Kysymys on nyt ajan­koh­tai­sem­pi kuin koskaan

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 6: Kuk­ko­lan­kos­ki näyt­tää, mitä elävä jo­ki­kult­tuu­ri voi ih­mi­sel­le merkitä – Heik­ki­län tai­tei­li­ja­vel­jek­set ker­to­vat elä­mäs­tä Väy­län­var­rel­la

Moot­to­ri­kelk­kai­li­jat ajoivat sulaan ra­ja­joel­la Muo­nios­sa – kolme hen­ki­löä pe­las­tau­tui kuin ihmeen kau­pal­la vuo­laas­ta vir­ras­ta

Kaksi moottorikelkkaa upposi sulaan Muoniossa, Suomen ja Ruotsin rajalla olevassa Muonionjoen Äijäkoskessa perjantaina. Poliisin tiedotteen mukaan vuolaaseen virtaan joutui kolme henkilöä, jotka onnistuivat kuitenkin pelastautumaan.

Tilanne sai alkunsa perjantaina iltakymmenen aikoihin, kun kaksi moottorikelkkailijaa ajoi peräkkäin rajajokea pitkin kohti pohjoista. Sää oli erittäin huono lumituiskun vuoksi. Jälkimmäisen moottorikelkan kyydissä oli yksi matkustaja.

Ensimmäisenä ajanut moottorikelkkailija ei havainnut keskellä jokea ollutta sulaa kohtaa. Hän ajoi suoraan vuolaana virtaavaan koskeen. Perässä tullut kelkkailija ei huomannut ensimmäisen ajaneen sulaan ja ajoi samaan paikkaan.

– Kuin onnen kaupalla kaikki kolme henkilöä pääsivät pelastautumaan vuolaasta virrasta Suomen puolen rannalle ja lähistöllä olleelle laavulle. Laavulta he saivat soitettua apua paikalle, poliisi kertoo tiedotteessa.

Pelastuslaitoksen yksiköt hakivat pahoin kylmettyneet henkilöt terveydenhuoltohenkilöstön hoiviin.

Moottorikelkat upposivat vuolaaseen virtaan ja jäivät toistaiseksi sinne.


Juttua korjattu kello 10.47: Tapaus sattui Äijäkoskessa, ei Äijäjoessa.