Tulipalot: Ro­va­nie­men Kar­von­ran­nas­sa paloi oma­ko­ti­ta­lon sau­nas­sa – yksi savua hen­git­tä­nyt jat­ko­hoi­toon

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Monta syytä jäädä Ber­lii­niin ja palata Lappiin – Isyys herätti ku­va­tai­tei­li­ja Eemil Karilan luon­to­suh­teen

Rovaniemeläislähtöinen kuvataiteilija Eemil Karila muutti Berliiniin 11 vuotta sitten. Tarkoitus ei ollut jäädä niin pitkäksi aikaa. Saksan pääkaupungista tuli kuitenkin paikka, jonne taiteilija perusti kodin, perheen ja askeettisen ateljeen. Siellä syntyi myös "taidehistoriallinen kollaasi" Rovaniemen Tapionkotiin.

Lämpimämmät värimaailmat ja lempeämmät aihepiirit ovat viime aikoina saaneet enemmän jalansijaa rovaniemeläislähtöisen, Berliinissä jo 11 vuotta asuneen ja työskennelleen Eemil Karilan työskentelyssä.

Erityisesti luonto sen koko monimuotoisuudessaan on noussut sekä teosten että elämän arvojärjestyksen kärkeen. Arki on rauhoittunut ja asettunut uomiinsa, mistä on osin kiittäminen alle vuoden ikäistä esikoista.

– Isäksi tuleminen on aiheuttanut jonkinlaisen käänteispsykologisen efektin. Ennen minulla oli kova vauhti päällä, ja melko jyrkkä ja ideologinen ote taiteen tekemiseen. Nyt sellainen sormella osoittelu on poissa. Haluan uppoutua yhä vahvemmin luontoon ja vahvistaa luontosuhdettani, Karila maalailee.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.