Tulipalot: Ro­va­nie­men Kar­von­ran­nas­sa paloi oma­ko­ti­ta­lon sau­nas­sa – yksi savua hen­git­tä­nyt jat­ko­hoi­toon

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Moni koulu yrittää ratkoa kiu­saa­mis- ja vä­ki­val­ta­ti­lan­tei­ta liian usein ja liian pitkään itse: "Miksi moni opet­ta­ja vä­syt­tää itsensä asial­la, joka ei ole hänen teh­tä­vän­sä?"

Kemin Syväkankaan koulussa ei epäröidä pyytää ulkopuolisen apua. Tilanteita tutkii koulupoliisi ja moni asia päätyy Lapin sovittelutoimiston selvitettäväksi. Pelisäännöt on tehty selväksi kaikille, mikä jo itsessään rauhoittaa tilannetta.

Lapin kouluissa voitaisiin hyödyntää kiusaamis- ja väkivaltatilanteiden ratkaisussa enemmän ulkopuolista apua eli sovittelutoimistoa tai jopa poliisia.

Lapin sovittelutoimiston sovitteluvastaavan Sanna Toivaisen mielestä Kemin Syväkankaan koulu puuttuu esimerkillisen matalalla kynnyksellä konfilikteihin ja pyytää niihin ulkopuolista apua.

Esimerkiksi maanantaina Syväkankaan koulussa oppitunnilla syttyi oppilailla riita, joka eteni läpsimiseen ja lyönteihin. Koululla käymässä ollut koulupoliisi Arto Vähänikkilä kutsuttiin tuoreeltaan selvittämään tilannetta.

– Tuli ilmi, että kyseisillä oppilailla on ollut jo pitempään tällaista käytöstä, kertoo rehtori Susanne Nyman.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita