Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

"Moni entinen vanki haluaa ti­lan­teen­sa vuoksi ta­kai­sin van­ki­laan" – Ir­lan­nis­sa on asun­to­krii­si ja se vie myös ta­val­li­sia ihmisiä kadulle

Asumisen hinta on johtanut siihen, että Irlannissa on tuhansia asunnottomia. 49-vuotias Justin saa pian pysyvämmän majapaikan

Dublin

– Yhtenä aamuna heräsin sillan alta ja aloin oksentaa verta ennen kuin pyörryin. Luulin jo kuolleeni nähdessäni sen valon tunnelin päässä, mistä ihmiset puhuvat. Heräsin ambulanssissa. Lääkärit sanoivat, että minulla oli kolme puhjennutta vatsahaavaa ja sisäistä verenvuotoa, Justin, 49, sanoo.

Hän oli kiertänyt Britanniaa asunnottomana vuosikaudet ja jäänyt kiinni juomiseen. Palattuaan 12 vuotta sitten Irlantiin Justin lopetti juomisen. Silti hän on ollut monen tapaan maan vakavan asuntokriisin ikeessä.

Asuntopula ja vuokrien hintojen nouseminen pilviin on ajanut Irlannissa kadulle yhä enemmän myös tavallisia ihmisiä: työttömäksi jääneitä insinöörejä, eronneita ja jopa perheellisiä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.